Claustre de la Catedral



El claustre de la Catedral és un dels més grans del gòtic català, s'accedeix pel carrer del Bisbe, a través de la Porta de Santa Eulàlia. Es va acabar de construir el 1448.

A l'interior del claustre hi viuen 13 oques. La presència i el nombre de les oques s'atribueix a dues llegendes. La primera explica que quan va començar la construcció de la Catedral, el guardià de les obres vivia acompanyat d'unes oques. Un dia, uns lladres van anar a les obres, i les oques van començar a nyequejar, evitant el robatori.

La quantitat d'animals, 13, es deu a la llegenda de santa Eulàlia (l'antiga patrona de Barcelona) qui reposa a la cripta de la Catedral. Durant l'època romana, la petita Eulàlia va ser condemnada per negar-se a renunciar a la fe cristiana, i se li van aplicar 13 martiris, tants com anys tenia.

Al claustre i a l'ombra de les palmeres s'hi troba una font amb una estàtua de Sant Jordi matant el drac i, a terra, diverses insígnies de gremis de la Barcelona medieval.

Per Nadal, al claustre s'hi posa un pesebre, i durant el Corpus Christi, en una de les fonts es duu a terme la curiosa tradició de l'ou com balla que consisteix a fer ballar un ou damunt del raig d'aigua.

🚶‍♀️🚶 Seguiu la ruta - següent postLa plaça de Sant Felip Neri

Comentaris