Rambla Caputxins

La Rambla dels Caputxins prend el seu nom del convent dels Caputxins, que es va cremar en les revoltes anticlericals del 1835. Aquest tram va des de el pla de la Boqueria fins a la plaça del Teatre.

En aquest tram es troben el Gran Teatre del Liceu, la plaça Reial, l'Hotel Oriente, el Palau Güell, i la plaça del Teatre, on és situa el Teatre Principal, el més antic de Barcelona.

La de Caputxins és un dels trams més turístics i animats de la Rambla, té una gran varietat de comerços, i sobretot bars i restaurants que obren les seves terrasses sobre el passeig central
Cafè de l'Opera

En el número 74, just davant del Gran Teatre del Liceu trobem el Cafè de l'Òpera. La seva història es remunta al segle XVIII quan era una Tasca-hostal. A mitjan segle XIX es converteix en Xocolateria, i més tard en restaurant, fou el 1929 quan es redecora i es converteix en cafè.

Durant generacions, ha estat un lloc de trobada de la vida social política de la ciutat, des d'intel·lectuals a "bohemis", pintors, escriptors, personatges de la faràndula passant per músics, cantants, i com no turistes i passants.

El cafè té una decoració d'estil modernista, amb una façana decorada amb vitralls i un interior amb llums i taules de marbre. Destaquen el treball de fusteria així com els plafons i miralls amb figures pintades a l'àcid.

Interior del Cafè de l'Opera

La banca antiga

Just al costat del cafè en el mateix número hi havia un banc, a l'entresol de la façana encara es poden veure una sèrie de rètols metàl·lics oferint els seus productes, però el més sorprenen és el taulell ple de taquilles que hi ha a l'interior, paga la pena, donar-hi un cop d'ull.

Antiga Camiseria  Bonet Hnos

En el local del número 72 de la Rambla, i durant més d'un segle, va estar ubicada la Camiseria Bonet Hnos  L'establiment obert el 1890 va vestir durant dècades a la burgesia de la ciutat, malauradament va tancar el 2002.

Actualment, en el seu lloc hi ha una botiga de figures de Lladró, per sort s'ha conservat la decoració modernista, tant en l'interior com en l'exterior. De l'interior hi destaca les vitrines de fusta i els relleus amb sanefes del sostre. De l'exterior, tota l'estructura de fusta en planta baixa i entresol, així com els rètols originals esgrafiats sobre vidre.

Les terrasses

Caputxins és la rambla de les terrasses, al llarg de tot aquest tram i també part del de Santa Mònica és on s'agrupen les terrasses de bars i restaurants.


Els pintors de la Rambla

Els pintors de la Rambla són veritables artistes que treballen diferents estils i tècniques, com el retrat realista, la caricatura o el tall de silueta. Te'ls trobés a l'alçada de la plaça del Teatre i sols veure'ls fen retrats a turistes i locals. A part alguns també hi venen les seves pintures de diferents temàtiques.

Els pintors formen part d'una tradició que es remunta al segle XIX, quan els primers artistes van començar a instal·lar-se a la Rambla per captar els rostres de la gent. Alguns d'ells van arribar a la fama, com Joan Llaverias, que va retratar personalitats com Picasso, Dalí o Lorca.

Monument a Pitarra

A la plaça del Teatre hi ha un monument dedicat a Frederic Soler i Hubert, més conegut com Serafí Pitarra, dramaturg i poeta, considerat com el fundador del teatre català modern. El monument es va inaugurar el 1906 amb un disseny arquitectònic de Pere Falqués, mentre que la part escultòrica va anar a càrrec d'Agustí Querol.

El monument d'estil modernista, consta d'un pedestal amb l'escut de Barcelona, sobre el qual s'aixeca una columna de marbre blanc amb la inscripció "A Frederich Soler (Pitarra), fundador del teatre català". Sobre aquesta columna hi esta la figura de Pitarra assegut.


🚶‍♀️🚶 Seguiu la ruta - següent post Hotel Oriente

Comentaris