Casa Mila (La Pedrera)

 

Passeig de Gràcia / Provença


ARQUITECTE: Antoni Gaudi

ESTIL: Modernisme

ANY: 1906-1912

Gaudí va concebre aquest edifici com a una obra total, es més una escultura que un edifici. La impressionant façana està recoberta exclusivament de pedra calcària, tallada peça a peça a peu d’obra.

El conjunt forma una harmoniosa i variada massa de pedra ondulant sense línies rectes, es considerat com el triomf de la línia corba. L'aspecte ondulat transmet la sensació de moviment: evocant el moviment de les onades en un mar de pedra.

El ferro forjat és present en els balcons, les baranes dels quals imiten formes vegetals i constitueixen pràcticament l’única ornamentació exterior.

L' edifici esta organitzat al voltant de dos patis interiors que proporcionen ventilació i llum als pisos. 

Gaudí va fer servir tècniques desconegudes fins al moment, de fet la façana no forma part de l’estructura, sinó que es afegida a un esquelet intern de ferro i pedra. Tampoc existeixen parets interiors de càrrega,

Les golfes son sustentades per murs d’arcs de totxo, i el terrat és d’una fantasia exuberant amb xemeneies amb formes que recorden guerrers i que componen un bosc de figures sorprenen per la seva varietat i avantguardisme.

La Pedrera és, de fet, el sobrenom despectiu amb què va ser batejada popularment la casa pels habitants d’una Barcelona que van quedar bocabadats davant les modernes formes gaudinianes. L'any 1984 l'UNESCO la va declarar "Patrimoni de la humanitat".





🚶‍♀️🚶 Seguiu la ruta - següent post ☛ Casa Comas

Comentaris