Palau Robert

Façana del Jardi
Façana del Jardi


Passeig de Gràcia,  107

ARQUITECTE: Henry Grandpierre

ESTIL: Neoclassicisme

ANY: 1888-1910

Edifici inscrit com a Bé Cultural d' Interès Local (BCIL)

Robert Robert i Surís era un adinerat financer, un personatge socialment influent que posseïa moltes propietats. El papa Lleó XIII va concedir-li el títol de marquès de Robert el 1891

El Palau Robert va projectar-se com a residència privada de l'aristòcrata, per aquest motiu inclou un jardí interessant, actualment obert al públic.

L'edifici, d'estil neoclàssic és un dels pocs exemples d'antics palauets privats que es conserven a l'Eixample, És un edifici aïllat de planta rectangular i una alçada de semisoterrani, planta baixa i dues plantes pis. 

Fou construït amb pedra de la muntanya del Montgrí, quedà enllestit el 1903. El jardí va ser dissenyat pel jardiner municipal Ramon Oliva que, més endavant, va construir els de la plaça de Catalunya. Les palmeres provenen de l'Exposició Universal de 1888. 

L'edifici ha estat en diverses ocasions a punt de desaparèixer, finalment la Generalitat de Catalunya el va adquirir el 1981, un cop restaurat i remodelat, el 18 de novembre de 1997 va obrir les seves portes amb el nom de Palau Robert, Centre d’Informació de Catalunya, seu de l'oficina de turisme.


Detall Vestíbul
Detall  del vestíbul 

Principal

Jardi del Palau Robert

🚶‍♀️🚶 Seguiu la ruta - següent post ☛ Casa Ferrer

Comentaris