Casa Batllo

 


Passeig de Gràcia,  43

ARQUITECTE: Antoni Gaudí Cornet

ESTIL: Modernisme

ANY: 1914-1918

La Casa Batllò neix fruit de la reforma d'una casa preexistent, construïda el 1875. Va ser un encàrrec del industrial Tèxtil Josep Batlló. Gaudí va reformar la casa de dalt a baix, i afegir un cinquè pis

L’element més singular de la Casa Batllò és la façana, que combina la pedra amb el revestiment de mosaic i vidre. Al primer pis hi destaca un gran balcó de pedra arenosa que deixa veure l'elegant planta noble. Les baranes dels balcons superiors tenen forma de màscara i són de ferro colat en una sola peça. És coronat amb un sostre escamós amb colors canviants d'un extrem a l'altre, i una torre de la qual sobresurt una creu de quatre braços.

Si la façana és espectacular, l’interior no es queda enrere. El celobert de la Casa Batlló és una autèntica meravella de l’arquitectura, Gaudí el va fer cobrir amb un revestiment de ceràmica blava irregular que enfosqueix, passant del gris perla al blau cobalt, a mesura que ascendeix cap a la claraboia. Tota la casa és una obra desbordant, l'escala, el salo, un autèntic somni.









🚶‍♀️🚶 Seguiu la ruta - següent post ☛ Casa Marfa

Comentaris