Casa Marfa

 

Passeig de Gràcia,  66

ARQUITECTE: Manuel Comas i Thos

ANY: 1901-1905-1910

ESTIL: Historicista

Edifici inscrit com a Bé Cultural d' Interès Local (BCIL)

La Casa Marfá és un edifici residencial d'estil historicista proper al modernisme amb influència del gòtic civil, es compon de planta baixa i cinc plantes més.

L'accés principal del edifici ocupa tota la cantonada amb el carrer Valencia on té, una antiga entrada per a carruatges, considerada una de les més elegants de la zona, resalten les tres grans portes de fusta tallada.

A l'interior cal remarcar el vestíbul, amb dues escales, la dels veïns que porta al pisos superiors, i la més noble d'estil modernista que porta al principal, decorada amb una barana monumental, i coberta amb per una magnífica claraboia de vidres policrom

La planta baixa i el primer pis tenen un marcat estil gòtic que s'expressa sobretot a la tribuna i la lògia del principal, mentre que a la part superior, les dues torretes a dues aigües que sobresurten de la coberta i els finestrals en forma de galeria amb un seguit d'arquets de mig punt donem al edifici un aire medieval.

Actualment, és seu de l’Escola Superior de Màrqueting i Relacions Públiques Formatic Barna i l’Escola de Comunicació, Turisme i Empresa. L'edifici està obert i es pot visitar




🚶‍♀️🚶 Seguiu la ruta - següent post ☛ Casa Milà (La Pedrera)

Comentaris